Niektoré produkty sa budú opakovať, niektoré nové objavy pribudli.

Chcem však najprv uviesť jednu vec. To, že je niečo moje must have, alebo môj holy grail, neznamená, že bude aj váš. Ja samozrejme nemôžem tušiť, či vám niečo z môjho zoznamu bude vyhovovať a určite odporúčam pozrieť si aj iné recenzie. Takisto vás prosím, aby ste v záujme snahy o uvedomelejšie nákupné správanie najprv dobre zvážili, či danú vec naozaj potrebujete, resp. aby ste najprv minuli to, čo doma máte, až potom kupovali nové.

Ďakujem a poďme na to – poradie je random, nie je to rebríček. Najprv uvediem mojich dlhoročných obľúbencov a za nimi nasledujú objavy tohto roka.

Všetky názvy produktov sú klikateľné a smerujú priamo do eshopov.

Či už som si produkt kúpila sama, alebo je zo spolupráce, tieto reviews sú 100% autentické, môžete sa spoľahnúť.

MOJE DLHOROČNÉ STÁLICE

Moji stáli čitatelia, kľudne preskočte odsek, lebo toto už dobre poznáte.:)

CeraVe / Hydrating Cleanser

Čím iným by som začala? Kto ma pozná a sleduje môj blog už dlhšie, počul o tomto produkte už asi miliónkrát. Moje najobľúbenejšie čistítko na pleť, jemný, neparfumovaný čistiaci gél, či skôr emulzia, ktorá vyčistí moju suchú pleť bez toho, aby ma potom nepríjemne ťahala alebo pálila. Nevysušuje, je univerzálny, unisexový a úžasný. Je to produkt, ktorý som asi najviac "odinfluencovala", na instagrame mi potvrdilo viac ako 800 ľudí, že si ho kúpili vďaka mne, tak hádam aj u väčšiny bola užívateľská spokojnosť, podľa správ, ktoré dostávam. Je vhodný aj pre tínedžerov, aj pre mužov.

Pozor inak, nie je to odličovák. Odlíčenie je prvý krok, čistenie pleti je druhý krok – tento cleanser je určený na druhý krok. (alebo teda na prvý krok ráno..) Ak máte skôr mastnejšiu pleť, pozrite sa na tiež výborný CeraVe Foaming Cleanser.

Btw., číta sa to "SERAVÍ", alebo môžete aj "SERAVE", po našom.;)

Embryolisse / Lait Creme Concentre

Stále a dokola, tento kultový francúzsky krém u nás doma nesmie chýbať. Je to môj jediný primer v podstate, lebo ak už si dávam makeup (čo naozaj nebýva často), na 99% budem mať pod ním Embryolisse. Je to perfektný podklad, aspoň teda mojej suchej pleti veľmi vyhovuje, navyše v spojení s tekutým makeupom a tekutým rozjasňovačom robí nádhernú modelkovskú pleť. Veď ho aj takto používa množstvo svetových vizážistov. Obľúbil si ho aj môj manžel, kedykoľvek potrebujeme univerzálny krém, siahneme po Embryolisse. Áno, viem, že má oldschoolové zloženie, ale nie je v ňom nič zlé, ani toxické:)))

CeraVe / Facial Moisturizing Lotion SPF25

Prišla zima a s ňou automaticky vyťahujem opäť naše obľúbené denné SPFko. Áno, píšem v množnom čísle, lebo ho používame obaja s manželom. Opäť, je unisex, neparfumované, nie príliš mastné, jednoducho fajn. Väčšinou si doňho primiešavam ráno aj kvapku rozjasňovača (napr.NIOD Photography Fluid, alebo BECCA SSP, alebo Vita Liberata Beauty Blur).

Dobrou alternatívou, ak hľadáte denný hydratačný krém s SPF je napríklad ešte emulzia Avene Hydrance UV Legere Emulsion SPF30 /alebo riche krémová verzia.

Aby som sa neopakovala, aj z predchádzajúcich zoznamov, ktoré nájdete TU a TU, stále používam mojich obľúbencov ako napr.:

Batiste suchý šampón

NUXE reve de miel balzam na pery

Lansinoh lanolín na zahojenie popraskaných pier a rúk

Excipial Hydrolotio ako lotion na telo

HYLAMIDE Glow ako jemný samoopalovák na tvár

Lipikar Baume AP+ od La Roche Posay na suchú atopickú kožu v zime a dcéram na líčka

Egyptian Magic univerzálny prírodný balzam pre celú rodinu

Maybeline FIT ME korektor

Bourjois Healthy mix makeup

... to všetko je u mňa v neustálej rotácii, nič sa nezmenilo a len veľmi zriedkavo mám chuť vyskúšať v týchto oblastiach niečo nové. :)

Poďme ale k zaujímavejšej časti a to

TOHTOROČNÉ OBJAVY!

Dear, Klairs / Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++

Toto kórejské SPF ma zaujalo najmä vďaka Tine TinaNaté a nebolo mi veľa treba, už aj som objednávala z yesstyle. Je výborné, Kórejci tieto ľahké konzistencie jednoducho vedia robiť. Preč sú časy ťažkých mastných SPFiek, toto je úplná pohoda a vrstva, ktorá vôbec nezaťaží pleť. A je ho veľa, 80ml, vydrží vám dlho.

Vita Liberata / Beauty Blur

Úžasný produkt, ktorý mi neskutočne sadol. Rozjasňujúci tekutý bronzer, ktorý optimalizuje tón pleti. Nekryje veľmi, to od neho nečakajte. Ale keď si primiešate kvapku do krému, alebo do makeupu- just wow! Robí nádherný bronze-goddess-dewy-jLo-look, používala som ho v lete každý deň a v podstate v tom pokračujem aj teraz. Upozorňujem, že stačí naozaj kvapka, menej je viac!

Benefit / 24 hour brow setter

Konečne poriadny fixátor obočia. Nič mi predtým nedržalo chĺpky na obočí tak vyčesané, ako som chcela, až toto. Držia ako pribité, krásne vyčesané dohora, celý deň. Je to bezfarebný gél so silikónovou kefkou. Odkedy ho mám, používam ho denne.

YSL / Touche Éclat

Tento kultový produkt sa ku mne dostal len nedávno, ale po mesiaci som sa pristihla, že ho tiež používam takmer denne. Tzv. svetelné pero (pozor, často si ho mýlia s korektorom, ale jeho funkciou nie je zakrývať), je to niečo medzi rozjasňovačom a korektorom, resp. aj-aj. Dáva sa všade tam, kde chcete pridať doslova svetlo do tváre – pod oči, nad a pod obočie, nad lícne kosti, okolo úst..  Každopádne, už veľmi dobre chápem, prečo je taký kultový a obľúbený. Ja mám odtieň 02- Luminous Ivory.

Takisto výborná od YSL je maskara Volume Effect Faux Cils, aj ich púdre (oveľa lepšie ako Chanel, podľa mojej skúsenosti), aj ich rúže, nehovoriac o vôňach! Táto značka je môj totálny lovebrand.

The Inkey list / Bakuchiol

Keďže stále kojím svoju mladšiu dcérku, alternatívy retinolu sú pre mňa šípkový olej, alebo bakuchiol. Oleje veľmi nemusím, aj keď predtým som šípkový olej používala asi 3 roky, preferujem ľahšie konzistencie. Hľadala som vhodný krém s bakuchiolom a objavila som toto ľahké hydratačné mliečko od Inkey list. Fičala som na ňom celé leto, je veľmi príjemné, nemastné a neparfumované a nie drahé. Jediné mínus je malé a plastové balenie, len 30ml..

NIOD

Túto značku by som rada dala do pozornosti úplne celú, ale nie je to asi nič pre začiatočníkov. NIOD je najsofistikovanejší skincare systém, aký poznám, ich produkty sú jedinečné a pre naozajstných nerdov. Treba si najprv čo-to poštudovať o ich produktoch, kým zistíte, čo potrebujete, ale stojí to za to. Nie je to o wow rýchlom efekte, ale o dlhodobom zdraví pleti. Veľmi dobre preložené popisy produktov do slovenčiny nájdete na eshope beautysecret.sk, tam máte odo mňa aj 10%nú zľavu na všetky produkty s kódom SMARTBEAUTY10%.

Odporúčam pozrieť sa určite napríklad na Multi Molecular Hyaluronic Complex (fantastické hyaluronové sérum), Photography Fluid 12% a 8%, Superoxide Dismutase Sacharide Mist, Re:Pigment na pigmentácie, alebo sofistikované očné sérum Fractionated Eye Contour Concentrate.

The Chemistry Brand / Hyaluronic Concentrate

Obrovská tuba (240ml!) čistej hydratácie od značky patriacej tiež pod Deciem. Príjemný nelepivý hydratačný gél, ktorý môžete použiť na celé telo, tvár, ruky, kamkoľvek. Ocenia ho možno aj muži, ktorí neobľubujú mastné krémy a oleje. Toto je vsiaknuté a suché prakticky okamžite. Ak si toto v zime navrstvíte na ruky spolu s nejakým dobrým cica-krémom napríklad, suchá koža na rukách nemá šancu. Špeciálne oceňujem praktické dávkovanie s pumpičkou a ten obrovský objem za výhodnú cenu. Upozorňujem, že na úplne suchej koži môže trochu štípať.

(M)ANASI 7 / All Over Colour & Strobelighter

Tieto 2 krémové produkty som objavila len nedávno a sú úžasné. (M)ANASI 7 je švédska značka dekoratívnej kozmetiky s prírodným zložením, eko obalmi a zameriavajúca sa na multilíčidlá, čo ja teda veľmi môžem! All Over Colour mám v odtieni Chamoisee, čo je taká tlmená hnedo-červená, univerzálna farba na líčka, oči, aj pery, 3 v 1.

Strobelighter v odtieni Sunrise je krásny krémový rozjašňovač s jemne broskyňovo-ružovým nádychom. Tieto dva „krémiky“ si ráno naťupkám na tvár a je to veľmi easy, rýchle, efektné a dewy líčenie, ktoré mi neskutočne šetrí čas. Túto značku nájdete na eshope anemonegarden.sk.

Toľko k mojim starým aj novým obľúbencom, ak sa necháte inšpirovať a niektorí z nich si zadovážite, napíšte mi, ako ste spokojní, som zvedavá!

Majte krásne jesenné dni.

Disclaimer: Obsah tohto článku slúži len na informačné účely, nie je určený ako náhrada odbornej lekárskej pomoci, diagnostiky alebo liečby. Ak trpíte akýmkoľvek dermatologickým problémom, vyhľadajte prosím odbornú pomoc individuálne.