Chcela by som s vami zdieľať top produkty, bez ktorých sa už nezaobídem a viem, že sú kvalitné, spoľahlivé a účinné. Väčšina z nich sú v podstate jednoduché produkty bežnej dennej potreby a používam ich už veľmi dlho.

Tu sú:

10. Lansinoh - HPA Lanolin

Hypoalergénny a 100% prírodný lanolín mám doma vždy. Je to skvelá vec na popraskané, extrémne suché pery (alebo aj ruky, ..čokoľvek, kde je drobná ranka). Funguje na princípe vlhkého hojenia rán a naozaj výborne zahojí kožu kdekoľvek, aj počas jednej noci. Majú ho v každej dobrej lekárni.

9. BECCA – Shimmering skin perfector (odtieň Moonstone)

Jediný makeupový produkt v tomto zozname, ale naozaj môj svätý grál, ktorý dúfam, že nikdy neprestanú vyrábať.

Kým som ho neobjavila, vôbec som nemala rada rozjasňovače, všetky vyzerali umelo, gýčovo a príliš ligotavo, ale BECCA je iná káva. Rozjasňovač má byť na správnych miestach skoro neviditeľný, ukáže sa až pri odraze svetla a pri pohybe. Menej je viac a tento kultový tekutý rozjasňovač v odtieni Moonstone je vážne božský. Prirodzený, kvalitný, jemný.

Dostanete ho kúpiť napríklad na Beautylish.

8. Batiste – Heavenly Volume Dry Shampoo

Tu asi netreba veľa vysvetľovať, suchý šampón je myslím must have skoro každej ženy, vyskúšala som ich naozaj veľmi veľa a môžem spokojne vyhlásiť, ze Batiste je naozaj NAJ suchý šampón.

Kúpite bežne v drogérií.

7. CeraVe - Hydrating Cleanser

Čistiaci produkt nemusí obsahovať žiadne špeciálne vzácne ingrediencie, neostáva na pleti dlho, má jediný účel a to zbaviť pleť nečistôt. Jediné podmienky, ktoré by mal spĺňať, sú – mal by byť jemný, bez parfemácií, nepeniaci, bez zbytočných exotických prísad a samozrejme bez alkoholu.

Toto všetko spĺňa môj najobľúbenejší čistiaci produkt od CeraVe.

6. Omorovicza – Thermal Cleansing Balm

Tento čierny zázrak vyhral niekoľko cien ako najlepší odličovací a čistiaci balzam. Používam ho teda na večerné čistenie a niekedy aj ako odličovač. Je mastnejší, ale práve oleje v zložení odstránia nečistoty a maz na báze oleja (voda to nedokáže) a navyše, po čistení nemá ostať pocit napnutej vysušenej pokožky. Viac v článku Všetko o čistení pleti.

Zloženie má výborné a je k nemu priložená aj malá špachtla, ktorou sa dá hygienicky naberať, čo veľmi oceňujem.

Dostanete na BeautySecret.

5. Excipial – Hydroloti

Kedysi dávno som v časopise čítala o tajnom tipe topmodeliek, čím si natierajú telo. Vraj telové mlieko za 4 eurá z lekárne, tak som ho zo zvedavosti vyskúšala a odvtedy ho už asi 5 rokov kupujem. :) Je to oficiálne kožná emulzia, s ureou, takže výborne hydratuje. Mne vyhovuje hlavne to, že do minúty od natretia sa môžem obliecť a vôbec nelepí.

4. Nuxe – Reve de miel

Balzamy na pery som vyskúšala snáď všetky, čo sa u nás dali zohnať a ostávam pri jedinom – Nuxe. Aj zložením, aj reálnym účinkom bol zatiaľ najlepší.
Pri balzamoch na pery je kľúčové, aby obsahovali aj humektanty (“zvlhčovadlá”- ingrediencie ako glycerín, kyselina hyalurónová,..) a aj okluzívne látky, ktoré uzamknú vlhkosť- lanolín, vazelína, niektoré oleje, bambucké maslo,.., kombinácia ktorých zaručí optimálnu hydratáciu.

3. CeraVe – Facial Moisturizing Lotion SPF 25

Toto hydratačné SPFko používam ráno na tvár, ale je tak dobré, že by mohli spraviť aspoň 250ml balenie, používala by som ho aj na celé telo. :)

CeraVe majú všetky produkty výborné - neparfumované, hypoalergénne, bez zbytočností v zložení, unisexové a cenovo dostupné. Kúpite tiež v lekárni.

2. Avène – Eau Thermale

Termálna voda v spreji je už pre mňa nutnosť a závislosť. Táto má najjemnejší rozprašovač a používam ju buď pod sérum s kyselinou hyalurónovou ráno, alebo kedykoľvek počas dňa na osvieženie a je to tá najlepšia vec na svete, hlavne v lete.

Vlastnosti termálnej vody sú takou malou záchranou pre ľudí so suchou, citlivou pokožkou, ale aj tých, ktorí trpia ekzémami, rozaceou, psoriáziou.. ukludňujú podráždenú pokožku, zlepšujú stavy začervenania a pri správnom používaní aj hydratujú pokožku.

1. Embryolisse – Lait Creme Concentre

Tak tento francúzsky krém je stelesnené HYGGE a moje No.1 asi navždy.

Tajný tip svetových vizážistov (už nie tak tajný, je kultový po celom svete) na dosiahnutie krásnej pleti ako podkladu pod makeup, alebo len tak ako hydratačný krém. Vymyslel ho náhodne v roku 1950 v parížskej nemocnici dermatológ a odvtedy sa ho predávajú milióny ročne, len u nás ho skoro vôbec nepoznať. Dostanete ho u nás kúpiť napríklad na Notino.

Je to najpríjemnejší krém, aký som doteraz mala, niečo ako balzam na suchú pokožku. Chcem ho mať vždy doma a raz tento tip odovzdám aj dcére. Fakt, taká kultovka to je. Neručím, že bude vyhovovať 100% všetkým, ale myslím, že drvivej väčšine áno.

Tak, to je môj zoznam produktov, ktoré si kupujem znova a znova a som s nimi spokojná. Samozrejme, kozmetika je vždy individuálna záležitosť a každému vyhovuje niečo iné..

Poteším sa, ak mi napíšete tie VAŠE top produkty! :)

Disclaimer: Obsah tohto článku slúži len na informačné účely, nie je určený ako náhrada odbornej lekárskej pomoci, diagnostiky alebo liečby. Ak trpíte akýmkoľvek dermatologickým problémom, vyhľadajte prosím odbornú pomoc individuálne.