Rok 2018 je, chvalabohu, alebo žiaľbohu?;) za nami a ja som pre vás spísala mojich TOP 5 produktov v 3 kategóriách. Vybrať iba 5 bolo mimoriadne ťažké, lebo dlhodobých obľúbencov mám veru aj viac, ale kto ma sledujete na instagrame, určite ich poznáte, tak tie som už nespomínala.

Toto všetko sú produkty, ktoré mám dlhodobo odskúšané a stali sa mojimi stálicami, preto ich rada odporúčam aj ďalej, ale samozrejme platí, že nemusia vyhovovať každému. Všetko je to individuálna záležitosť, takže ponúkam skôr inšpiráciu.

THE BEST OF SKINCARE

(názvy sú zároveň prekliky na moje insta posty, kde nájdete ešte viac info)

CeraVe Hydrating Cleanser

Môj úplne najobľúbenejší cleanser, jednoduchý, účinný a funkčný. Používam ho na čistenie v druhej fáze, po odlíčení. Je takej hydratačno-gélovitejšej konzistencie a neostáva po ňom pocit pnutia, ani vysušenia pokožky, čo je úplne úžasné! Minútku ho vmasírujem a následne oplachujem čistou vodou, potom postieram uteráčikom a pleť je eňo-ňuňo čistučká a bez nepríjemného pocitu „musím si okamžite niečo dať na pleť, lebo uschnem“. :)

Je vhodný skôr na suchú a citlivú pleť, ale myslím, že je dosť univerzálny. Existuje aj penivá verzia pre mastný typ pleti.

CeraVe Facial Moisturizing Lotion SPF 25

Úplný must-have najmä v letných mesiacoch, hydratácia a SPF v jednom, bez bieleho duchovského poťahu (je to chemický filter), používam ho ako posledný krok v rannej starostlivosti, kombinuje hydratáciu a ochranu. Obľúbil si ho dokonca aj môj manžel, to už je čo povedať, je to teda unisexový produkt, neparfumovaný, univerzálny pre všetkých. Skoro všetko od značky CeraVe mi je veľmi sympatické a nie, nesponzorujú ma, aj keď by mohli, toľko ich vychvaľujem! ;) Nájdete ich v lekárňach.

HYLAMIDE Glow

Toto je tzv. Radiance Booster, "podporovač" rozžiarenia pleti, alternatíva k samoopalovákom a je DHA-free. Ja ak si nedám raz čas samoopalovák na tvár, najmä v zime, tak vyzerám veľmi bledo, skoro až choro, ehm. Konečne som teda tento rok objavila super produkt bez dihydroxyacetonu, zložky, ktorú obsahujú všetky klasické samoopaľovacie krémy a ktorá je v podstate neškodná, ale môžu sa pri nej viac tvoriť voľné radikály.

Hylamide Glow obsahuje alternatívu k DHA - erythrulose, čo je de facto cukor z malín a pôsobí tak isto, akurát trochu pomalšie a s týmto produktom dosiahnem taký krásny prirodzený golden glow. Nie som oranžová, nesmrdí to a nerobí fľaky. Som skrátka pekne jemne opálená, ale naozaj veľmi jemne. Kupujem ho znova a znova, lebo ho aj dosť rýchlo míňam. Nie každému Hylamide Glow sadne, sú ľudia, ktorým bohužiaľ chytí akoby do žlta, ale väčšine ľudí myslím vyhovuje.

Bioré UV Aqua watery essence SPF 50

Dobre známe kórejské SPFko s najľahšou konzistenciou na svete. Ani ho neucítite na pleti, je ako esencia alebo jemný gél, žiadna mastnota, nerobí bielu masku, nič, len naozaj najľahšie roztierateľné SPFko, aké som kedy mala. Ak také niečo už dlho hľadáte, určite ho vyskúšajte, nájdete ho na kórejských eshopoch, ja som objednávala konkrétne z yesstyle.

Má SPF 50+ (ochrana pred UVB) a rating PA++++ (ochrana pred UVA).

The Ordinary 100% Rosehip seed oil

Vedela by som tu ešte spomenúť veľa mojich obľúbencov, no vzhľadom na to, že som aktuálne tehotná a čaká ma onedlho ešte obdobie kojenia, spomeniem opäť šípkový olej. Používam ho každý večer, lebo je to jediná alternatíva k retinoidom (najúčinnejšej zbrani proti vráskam) a preto je vhodný pre tehotné a kojace ženy, ale aj pre kohokoľvek iného. Šípkový olej je unikátny v tom, že obsahuje provitamín A a je síce slabučký v porovnaní s tretinoínom alebo inými retinoidmi, ale stále účinný. Tak aspoň niečo, kým sa budem môcť opäť vrátiť k retinoidom. :)

(Viac o nich TU.)

THE BEST OF MAKEUP

BECCA Shimmering Skin Perfector

Najjemnejší, najprirodzenejší a podľa mňa vzhľadovo-alebo skôr feelingovo najkvalitnejší rozjasňovač, na ktorý prisahajú mnohí makeup artisti. Mám odtieň Moonstone a je to pecka, krásny, úžasný rozjasňovač. Na toto som extrémne náročná, lebo sa mi všetky klasické, drogériové, aj luxusnejšie rozjasňovače zdajú byť príliš okaté a glitrové a gýčové, je ich skrátka strašne vidno na pleti.

BECCA je iná káva a z tejto značky by som chcela asi všetko.:) Primiešavam si ho aj do makeupu pre extra look dokonalej pleti. Objednávam z beautylish, alebo cultbeauty.

Kevyn Aucoin Sculpting Powder

Sem-tam, keď mám čas 30 sekúnd navyše, siahnem aj po kontúrovacom púdri a tento je pre mňa top, lebo je to chladná hnedá farba a presne o to ide, napodobniť tieň. Ak si kontúrujete lícne kosti, robte to s farbou, ktorá má chladný podtón, aby čo najprirodzenejšie napodobnila ten tieň, ktorý vzniká napríklad keď vcucnete líca ;) Tiež som to odkukala od svetových makeupartistov. Vyhnúť sa oranžovým a teplým hnedým farbám oblúkom. Pozor, bronzér je zase iná vec, tam teplé tóny sú samozrejme OK.

Kevyn Aucoin bol legendárny vizážista a všetky jeho produkty sú perfektnej profi kvality.

Lisa Eldridge True Velvet lipstick

Rúž od najväčšej profesionálky, čo viac dodať. :) Ospievala som ho na instagrame až-až, je neuveriteľný naozaj. Pocitovo ako balzam na pery a pritom sýty, so zamatovou textúrou. Nikdy som podobný rúž nevidela a ani necítila na perách. Aktuálne je vypredaný, niet divu, ale začiatkom roka 2019 by mal byť znovu dostupný.

NYX Micro Brow pencil

Toto je moja go-to ceruzka na obočie, dennodenne ju používam a chodím si ju dokolečka kupovať, naposledy som zobrala rovno 3 kusy. Na jednej strane je tenká vysúvateľná ceruzka, na druhej strane kefka na vyčesanie obočia nahor. Ceruzka je dostatočne tenká na vykreslenie aj jednotlivých chĺpkov a netreba ju strúhať. Btw. je to vlastne vydarený dupe Anastasia Beverly Hills Brow Wiz ceruzky, len stojí o polovicu menej. ;)

Maybelline Fit me

Rozmýšľala som, či spomenúť skôr makeup, alebo korektor, ale korektor má väčší impact na moje kruhy pod očami! :) Tento mám najradšej, nestojí veľa, nevysušuje, je skrátka fajn a už som minula niekoľko balení.. Kupujem ho v rakúskej dm, lebo v našej som ho nevidela, ale možno ho už majú (na eshope by mal byť).

THE BEST OF: COLLAB

(SPOLUPRÁCE - produkty, ktoré som objavila a obľúbila si vďaka spoluprácam)

Mám to šťastie, že vďaka blogu a instagramu môžem spolupracovať s úžasnými ľudmi a značkami a objavovať tak nové kvalitné veci. Buďte bez obáv, spolupráce si starostlivo a kriticky vyberám, drvivú väčšinu ponúk som minulý rok odmietla, ale toto sú top produkty, ktoré by som si kúpila aj sama.

La Roche Posay Lipikar AP+ rada

Naše zimné stálice.. Ak máte atopický ekzém, alebo jednoducho suchú, citlivú, svrbiacu pokožku a stav sa zhoršuje každú zimu, za tieto produkty by som dala asi aj ruku do ohňa, že pomôžu. No dobre, to by som asi nemala robiť, ale je to skrátka overená lekárenská kozmetika, ktorú kľudne môžete použiť aj na kožu bábätiek a detí. Relipidačný balzam Lipikar Baume AP+ používam na telo na akékoľvek suché miesta a prináša okamžitú úľavu, dávame ho aj dcérke na líčka v zime, aj na ruky.. No a relipidačný čistiaci krémový gél Lipikar Syndet AP+ je skvelý skrátka ako sprchový gél pre každého, nielen pre tých, ktorých trápi suchá, atopická pokožka.

NIOD Photography Fluid 12%

Photoshop vo flaštičke, alebo instantný filter. Toto je tiež už stálica na mojej kúpeľňovej poličke, ale pozor, ako je to so všetkým, nesedí úplne každému. Je to rozjasňujúci fluid/primer, ktorý láme svetlo tak, aby pleť vyzerala zjednotene. Tlmí žlté a červené tóny, má jemné zlatisté zafarbenie, ktoré vytvára zdravo, žiarivo, ale stále prirodzene pôsobiacu pleť a aj hydratuje. Pridáva jas pleti bez akýchkoľvek viditeľných trblietok, to je na ňom naj. Úplne krásne vyzerá, keď kvapku zmiešam s makeupom, alebo len s hydratačným krémom. Profesionálni fotografi by to mohli nosiť na fotenia a natierať s tým modelky od hlavy po päty. :)

Odporúčam použiť naozaj len máličko, stačí kvapka a najlepšie primiešaná do niečoho, lebo samo o sebe sa to horšie rozotiera, rýchlo zasychá a je riziko, že budete vyzerať trochu príliš žiarivo. Treba to naozaj dôkladne rozotrieť. Je to taká sofistikovanejšia alternatíva k tekutým rozjasňovačom, ktoré sú všetky (okrem spomínanej BECCA samozrejme) podľa mňa príliš okaté. ⠀

Existuje aj 8%ná verzia s prívlastkom TAN, tá okrem rozjasnenia pridáva aj opálenie a je skôr pre tmavšie typy pleti. Nájdete ho na beautysecret.sk.

Tiffany & Co. intense

Najkrajší flakón v našej kúpeľni s nádhernou tyrkysovou farbou a jednoducho krásna vôňa. Toto sa mi veľmi ťažko popisuje, pretože vôňa je úplne individuálna záležitosť, preto môžem odporučiť jedine ísť do Marionnaud parfumérie a ovoňať si ju. Možno sa zamilujete, tak ako ja.

Jej vonná kompozícia je:

hlava-mandarínka, ružové korenie, hruška

srdce – iris, jasmín, ruža

základ- ambra, pižmo, vanilka

NOILI Vitamin C night oil serum

Sér s vitamínom C som poskúšala už naozaj veľa, no konkrétne toto od slovenskej lokálnej značky NOILI som si v roku 2018 obľúbila. Je olejovej konzistencie a obsahuje 5%nú koncentráciu Ascorbyl Tetraisopalmitate (derivát vitamínu C). Tento druh Céčka je veľmi potentný a rozpustný v tuku, preto kompletne penetruje do kože a tam sa premieňa na kyselinu askorbovú.
Vitamín C má úžasné anti-ageingové a zosvetľujúce účinky, je super účinný na hyperpigmentácie a podporuje syntézu kolagénu, okrem toho, že likviduje voľné radikály..

Aj keď antioxidanty má zmysel používať skôr ráno, toto je nočné sérum, takže si vždy pár kvapiek zmiešam so šípkovým olejom a tak nanesiem. Nezabudnite pri používaní antioxidantov a účinných látok na ochranu pred slnkom. ;)

SACHAJUAN Ocean Mist professional hair care

Mám pocit, že odkedy používam profesionálnu vlasovú kozmetiku, naozaj vidím na svojich vlasoch rozdiel. Používala som už všetko možné, cez drogériu až po luxusné značky. Vlasy mám ťažké a zároveň jemné, bez objemu, takže „radosť“. Tyrkysová rada pre objem od Sachajuan ma dostala svojou vôňou (a lá dovolenka pri mori) a pocitom, ktorý mám po umytí vlasov. Je to podľa mňa jedna z najlepších profesionálnych značiek starostlivosti o vlasy!

Značku Sachajuan kúpite tiež na beautysecret.sk.

Tak, to boli moji obľúbenci roku 2018 a bolo by ich ešte oveľa viac, ale chcela som vybrať 5, ktoré naozaj vyčnievali z radu. A aké sú tie vaše? Objavili ste v minulom roku nejaké osobné kozmetické must-haves?