Môj drahý blog, odpusť, že ťa zanedbávam, ale doba je taká, že si nie som istá, či ešte niekto vôbec číta články. Ale ja to nevzdám!

Opäť po roku som tu so sumárom tých NAJ kozmetických vychytávok a TOP skincare objavov, ktoré som vyskúšala a s radosťou používala.


BEST SPF / ULTRA VIOLETTE Supreme Screen SPF50+ Hydrating SKINSCREEN™

Tak toto je TOP spfko, najlepšie, aké som kedy skúsila, môj holy grail a objav roka. Nemám dosť superlatívov na tento produkt a poprosím minimálne litrové balenie…

Je to úžasné SPF s krásnou, elegantnou konzistenciou, ktorá  je pre mňa dokonalá. Tak akurát krémová - nie je príliš mastná, dostatočne hydratačná a perfektne sedí aj pod makeupom ako primer. Okrem prvotriednej ochrany pred UV (Austrálčania to jednoducho vedia) dodáva pleti jemný glow bez pocitu “ulepenia” aj po opätovnej reaplikácii. Ak by som mala používať jedno SPFko do konca života, vybrala by som si toto. Je to drahšia záležitosť, ale pre mňa totally worth it. Kúpila som ho TU už miliónkrát a budem si ho kupovať naďalej, vždy si ho vystriehnem v zľave. Na Cultbeauty môžete využiť kód YOU15.


BEST MINERAL SPF / NAKED SUNDAYS SPF50+ COLLAGEN GLOW 100% MINERAL

Toto minerálne SPF je unikátny produkt, ktorý ma chytil za srdce a veľmi príjemne prekvapil. Je to hutnejší krém - keď privriem oko nad ťažším rozotieraním - na suchej pleti spraví úplne nádherný, glowy, zjednotený finiš. Na prvý pohľad vyzerá ako tónované, podľa mňa aj mierne tónuje, ale výrobca uvádza priehľadný finiš. Je to niekde medzi. Poskytuje širokospektrálnu ochranu, nezanecháva biely poťah a je plný prospešných látok pre pleť. Pre suchú, zrelšiu pleť podľa mňa fantastické, výživné, minerálne SPF. Nájdete ho TU na eshope anemonegarden.sk.


BEST TINTED SPF / ALGA MARIS Tónovací krém SPF30

Na tomto SPF-makeup hybride som fičala nonstop celé leto. Úžasné, príjemne krémové, tónované SPF, ktoré má veľmi pekné neutrálne odtiene (môj je beige) a robí nádherný prirodzený finiš na pleti. Najmä ak ho nanesiete navhlčenou makeupovou hubkou. Makeup už nebolo treba, bol ako moja druhá koža. Ochranu poskytuje nižšiu, preto odporúčam použiť pod neho ešte ľahké SPF. Ak hľadáte tónované SPF, určite skúste, jediné jeho mínus je, že sa musíte trafiť do jedného z troch odtieňov. Na eshope avel.sk naň môžete využiť kód SMART10.


BEST HYDRATING MIST / COSRX Comfort Ceramide Cream Mist

Pleťová hmla s tým najjemnejším rozprašovačom, ktorá ale nie je len vodička, je to mliečno-tekutý hybridný produkt. Skrátka niečo ako “krémová voda”. Dodá pleti úžasnú šťavnatosť a vlahu. Používam ju pod sérum, alebo priamo pod krém, pod olej, je univerzálna a ospevujem ju stále! Dá sa použiť aj na makeup, na jeho osvieženie a oživenie pleti. Kúpiť ju môžete tiež na eshope avel.sk s kódom SMART10.


BEST HYDRATING ESSENCE / NOILI x Daniela Peštová You Dew You

Hydratačná esencia s probiotikami, centellou a panthenolom ma okamžite dostala. Má famózne zloženie, naozaj tlieskam výberu zložiek, je to unikátny a prospešný mix ingrediencií pre každú pleť, ale najmä pre citlivú pleť, ktorú krásne upokojuje a vyživuje. Konzistencia je taká jemne gélová vodička, moja suchá pleť sa z nej perfektne napije, odporúčam aplikovať aj viac krát po sebe pre intenzívnu hydratáciu. Má jemnú, prírodnú vôňu a oceňujem aj kvalitné a krásne balenie. Nájdete ju TU.


BEST HYDRATING CREAM / ENVY Hydrating Cream PLUS

Nepoznám intenzívnejší, výživný, hydratačnejší krém! Milujem konzistencie Envy krémov. Nerozotierajú sa, len vtláčajú do pleti a nechajú sa pôsobiť, preto sú ideálne do večernej rutiny. Tento krém nechávam pôsobiť na noc a ráno je pleť ako bábätko. Odporúčam pre zrelšiu pleť, extrémne suchú pleť. Vďaka pridanému bambuckému maslu, urei, mandľovému a jojobovému oleju skutočne hĺbkovo hydratuje a revitalizuje, je niečo extra. Krém má inovatívne, moderné balenie, kde len stláčate “gombík”, krém sa dá tak hygienickejšie nabrať, ako keď je v klasickom kelímku. Nájdete ho TU.


BEST RETINOL SERUM / CERAVE Resurfacing Retinol Serum

Fantastický štartovací retinol, ktorý som veľmi rada používala, kým mi do života nevstúpil ekzém (nie kvôli tomuto séru). Ľahký mliečny gél, ktorý sa rýchlo rozotiera, rýchlo vpíja a nevysušuje pleť. Bez parfumácie a vhodný aj pre začiatočníkov. Odporúčam ho každému, kto chce začať riešiť prvé vrásky a zjednotiť textúru pleti, toto je výborné antiage sérum. Nájdete ho v lekárňach.


BEST VITAMIN C SERUM / OLIVAL Vitamin Emulsion C+

Táto emulzia s 10%nou etylovanou kyselinou askorbovou je fantastická. Odporúčam ju, kade chodím, ak niekto hľadá produkt s vitamínom C. Vyhovuje mi, že to nie je klasické tekuté sérum, ale trochu viskóznejšia, ľahká, mliečna emulzia. Nelepí, nie je mastná, nie je parfumovaná a sedí na nej akékoľvek SPF. Pleťové citlivky si musia dať trochu pozor, je to mocný antioxidant. Ak už máte skúsenosti s používaním vitamíu C, určite skúste aj túto textúru, ja som z nej nadšená. Je ideálna na pridanie do rannej, zimnej rutiny. Nájdete ju TU.


BEST BLEMISH TREATMENT / LA ROCHE-POSAY Effaclar A.I. 

Na nedokonalosti pleti, ktoré chcem poriešiť lokálne (v mojom prípade na brade) si neviem vynachváliť tento malý krémik. Urýchľuje hojenie vyrážok, zabraňuje ich vzniku, pomáha rýchlejšie odstrániť stopy po akné a celkovo zlepšuje štruktúru pleti. Fungoval perfektne a ešte si ho určite kúpim. Používala som ho konzistentne každý večer a videla som výsledky. Nájdete ho v lekárňach.

BEST SELF-TANNER / LUNA BRONZE Radiant Self-Tanning Lotion

Skvelé samoopaľovacie mliečko vhodné aj pre úplných začiatočníkov. Vďaka pridanému prírodnému karamelu je zafarbené, takže presne vidíte, kde ste ho už naniesli a rozotreli. Ľahko a rýchlo sa používalo, netreba k nemu rukavicu a keď na koži zaschne, nenecháva fľaky, neotiera sa, nesmrdí. Veľmi som si ho obľúbila a cez leto som vďaka nemu mala peknú, jemne opálenú farbu. Určite sa k nemu opäť vrátim. Nájdete ho na eshope anemonegarden.sk.

BEST SUPPLEMENT / ORGANIC OASIS Happy Skin Therapy

Tento doplnok výživy pre pleť, vlasy a nechty ma zaujal svojim premysleným zložením. Každá tableta je naplnená 16timi aktívnymi látkami a dvomi patentovanými látkami - ceramidmi CERAMOSIDES™ a koncentrovanou zmesou polyfenolov Oxxynea®. Je vyrobený na Slovensku a nájdete ho na organicoasis.sk - môžete použiť kód SMART15.


Extra tip / LA ROCHE-POSAY Lipikar Eczema MED

December 2022 bol mesiac, kedy mi do života vstúpil (pravdepodobne) atopický ekzém na tvári. Zo suchej kože sa zrazu stali červené, svrbivé, horúce ložiská. Vďaka tomuto krémiku sa mi podarilo zápal stiahnuť prakticky v priebehu 2 dní. Používala som ho len v spojení s jemným čistením (CeraVe) a termálnou vodou v spreji tiež od La Roche-Posay. Momentálne mi na tvári zostalo pár fľakov a suchých miest, uvidím, čo ma na tejto ceste ešte čaká, ale tomuto krému budem navždy vďačná za záchranu kože. Na atopický ekzém neexistuje jeden liek, u každého je príčina individuálna, tak ako aj to, čo následne zaberie. Lipikar Eczema MED nájdete vo vybraných väčších lekárňach (ja som zohnala v BA Auparku) a treba si ho pýtať, pretože musí byť v chladničke. Takisto aj doma ho skladujem v chladničke a vyberám ho len na natretie postihnutých miest. 


Toľko k mojim skincare objavom, našli ste svojho obľúbenca? Zaujalo vás niečo? 

Malý súhrn mojich NAJ MAKEUPOVÝCH OBJAVOV si môžete pozrieť TU.

Ak sa vám žiada ešte viac tipov, tu si môžete pozrieť minuloročné BEST OF 2021.

Tu nájdete všetky moje obľúbené produkty prehľadne v “poličkách” s priamymi preklikmi na eshopy: SHOP MY SHELF

alebo si môžete prezrieť staršie posty, guides a highlights na mojom instagrame

Prajem príjemne strávený čas a načerpanie inšpirácie:)

majte krásny a pohodový rok 2023!