Toto bola veľmi žiadaná téma. :) Idem hneď na vec, len predtým uvediem, že ani jeden zo spomenutých produktov nie je z platenej spolupráce. Sú to, ako vždy, len moje úprimné tipy na to, čo sa mi osvedčilo a čo rada používam. Aj v drogériách sa dajú nájsť hotové poklady!

 

Začnem SPFkami, lebo #mnohísapýtate práve na čo najlacnejšie produkty z tejto kategórie.

Dm SUNDANCE MED Ultra Sensitiv Sonnenfluid SPF50+

MED ako Medical.:) Tento fluid v klasickej tube je veľmi príjemný, neparfumovaný, veľmi dobre sa rozotiera a vpíja. Zanecháva mierne mastno-hydratovanú pleť na začiatku, ale nič hrozné, po vstrebaní už ostáva pleť matná. Viem si ho predstaviť používať pokojne aj na telo. Je určený aj na Mallorca-akné a pre alergikov na slnko, poskytuje širokospektrálnu ochranu. Za pár eur naozaj nie je o čom, veľmi fajn produkt!

 

Roll-On SUNDANCE MED KIDS Ultra Sensitiv Sonnen Roller SPF50+

Pre deti som vzala SPFko v tejto hravej forme, je to taká istá gulička ako pri deodorantoch, len väčšia. Lotion sa týmto spôsobom nanáša síce trochu pomalšie, ale zato je to pre moje deti ohromná zábava, keď im guličkou prechádzam po pokožke. A to je podstatné, nechajú sa dobrovoľne natrieť a ešte sa na to aj tešia. Win-win! Toto lotion je tiež neparfumované, širokospektrálne, vodeodolné a najmä je vhodné aj pre citlivú detskú pokožku. Rozotiera sa ľahko, aj sa pekne vpije, len prvých cca 20 minút je pocitovo také mastnejšie. Celkovo rada SUNDANCE MED Ultra Sensitiv sami páčila celá.

 

Pokračujem bázami od Catrice, ktoré sú už vychýrené a používam ich priam dennodenne aj ja.

CATRICE TEN!SATIONAL 10in1 DREAM PRIMER

CATRICE CLEAN ID INSTA-BRIGHT SERUM PRIMER

CATRICE ONE STEP SKIN PERFECTOR

Tieto primery sú moje najobľúbenejšie vychytávky od tejto značky! Úžas, za takú cenu! Rozjasňujúce bázy pod makeup, ktoré používam len tak, bez makeupu, ako finálnu vrstvu. Ktorúkoľvek z týchto si vyberiete, jemne vám zjednotia pleť a rozjasnia ju. Na leto nič viac na pleti nepotrebujem. Odtiene sú univerzálne, väčšine „stredoeurópaniek“ sa pekne prispôsobia. Veľké krytie od nich nečakajte, len pekný, ľahký, summer glow. Najviac rozjasňuje Insta-Bright a najmatnejšia z nich je One Step, tá má aj SPF20.

Ak chcete naopak úplne matný look a minimalizovanie viditeľných pórov, odporúčam bázu CLEAN ID PORE MINIMIZER PRIMER.

 

CATRICE CLEAN ID / TRUESKIN / LIQUID CAMOUFLAGE /

HIGH COVER CONCEALER

Nemôžem si pomôcť, všetky mi prídu veľmi podobné, preto aj uvádzam všetky tri, lebo sú výborné! Stredne krycie korektory s veľmi príjemnou, nevysušujúcou textúrou a dobrou trvácnosťou, stačí si už len vybrať správny odtieň. Liquid Camouflage korektor v odtieni Natural Rose je môj dlhodobý favorit, vďaka jemne ružovému nádychu pekne neutralizuje tmavé kruhy pod očami.

 

ALVERDE AUGENBRAUEN GEL

Tento gél na obočie som už viackrát spomínala, je jeden z najlepších, aké poznám. Dobrá, dostatočne veľká kefka (nerozumiem tým miniatúrnym), aj farba mi sedí (02 Braun). Nezafixuje obočie úplne na kameň (na to je najlepší 24hour Brow Setter od Benefitu), ale zafixuje ho celkom obstojne. Slušná kvalita za dobrú cenu.

 

BATISTE DRY SHAMPOO

Suché šampóny Batiste si kupujem už roky rokúce, najčastejšie ten pre stredne hnedé vlasy, ktorý aj mierne zafarbí, resp. nenecháva biely prach vo vlasoch, lebo je hnedý. Milujem ich! Kde by som bola bez suchého šampónu?! :) Teraz majú aj novú, voňavú limitku s Wonderwoman.

 

MIXA BI-PHASE CLEANSER Optimal Tolerance

Dvojfázových cleanserov som poskúšala snáď desiatky, z väčšiny ma štípali oči. Keďže celkom rada nosievam vodeodolnú maskaru a nemám v láske odličovanie olejmi, ideálnou voľbou sú pre mňa dvojfázové odličovače (vodná+olejová zložka) a s týmto od Mixy som maximálne spokojná. Odlíči rýchlo a spoľahlivo, napustený tampónik len podržím na oku a za pár sekúnd je všetko rozpustené a odstránené, bez podráždenia očí a bez nutnosti šúchať ich. Jediná vec, ktorú mu vyčítam, že balenie je príliš malé, potrebovala by som aspoň 300ml!

 

ESSENCE LASH PRINCESS MASCARA

Takáto kvalita maskary za necelé 4eurá je dosť unikátna. Viem, špirála je veľmi individuálna záležitosť, každému vyhovuje niečo iné. Mňa Lash Princess od Essence príjemne šokovala, je SKORO ako legendárna YSL Faux Cils Effet, má klasickú kefku, nanáša dostatok farby, mihalnice krásne oddelí, vyčeše a zvýrazní. Za tú cenu naozaj nie je o čom, ja som spokojná, najmä s jej vodeodolnou verziou.

Dm BALEA UREA BODY LOTION

Telové mlieko s 5%ným obsahom urey pre extra suchú pokožku, za smiešnu cenu a 400ml? Yes, please! Priateľské ku kožnému mikrobiómu, upokojujúce, hydratačné, s bambuckým maslom, starým dobrým glycerínom, alantoínom a vitamínom E. Rozotiera a vpíja sa síce trochu pomalšie na môj vkus, ale pocit hydrátacie po ňom stojí za to.

Celkovo odporúčam pozrieť sa na rad BALEA MED, sú to budget friendly rozumné produkty, alebo samozrejme aj moje obľúbené CERAVE, ktoré je dostupné v niektorých drogériách.

 

CATRICE POWER FULL 5 LIP CARE

Ešte sa vrátim k dekoratívke, tento balzamo-rúžik je fantastický a dal by sa prirovnať k slávnemu NARS Afterglow Lip Balmu. Je hydratačný, na perách pocitovo ako balzam, ale aj veľmi dobre pigmentovaný. Ja mám odtieň Sweet Cherry v kabelke a veľmi rada po ňom siaham!

 

CATRICE LIQUID SHADOW WATERPROOF

Mám odtieň 100 Radiant Energy a je to krásny, metalický, hnedo-bronzový, krémový, vodeodolný očný tieň, ktorý keď nanesiem na viečko (s primerom) a rozblendujem do stratena, celý deň sa ani nepohne. Necreasuje sa a je to veľmi pekná farba.

 

Ešte predsa posledný tip mimo drogérie, odporúčam pozrieť sa na privátnu makeupovú značku MAKE ME HAPPY od MARIONNAUD, dajú sa tam nájsť zaujímavé veci a mávajú aj krásne limitky. Ja som objavila skvelý cushion korektor Mon Cushion Flash, ktorý by som prirovnala aj k slávnemu YSL Touche Eclat, alebo rozjasňujúcu, bronzujúcu bázu My Simply Glow Primer, ktorá je podobná ako NIOD Photography Fluid 8%, ale za tretinu ceny. Primiešavam si ju do krému, robí krásnu pleť.:)

Tak to sú moje tipy a som zvedavá na vaše! Podeľte sa o ne do komentára pod najnovším postom na IG prosím.

P.S. Väčšina názvov je klikateľných :)

Krásny začiatok leta,