Ďalší rok ubehol ako voda a ja mám pre Vás opäť výber toho najlepšieho, čo som mala možnosť počas roka skúsiť, bolo to kvalitné a s čistým svedomím Vám to môžem odporúčať ďalej. Teším sa, poďme hneď na to! Všetky názvy produktov sú klikateľné linky.


SKINCARE


CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser

Pre mna novinka roka, čo sa starostlivosti o pleť týka, tento cleanser mi neskutočne sadol a odkedy som ho prvýkrát skúsila, iný ani nepoužívam. Gélovo-olejový, jemne penivý čistič, ktorý nevysušuje pleť, naopak zanechá ju dokonale čistú a vláčnu. Je vhodný na druhú fázu čistenia pleti (po odlíčení) a zároveň je úplne univerzálny, aj na telo, pre kohokoľvek, aj pre bábätká. Stal sa z neho môj absolútny must have. CeraVe je jednoducho top v oblasti čistenia.


Olival Professional Omega Elixir

Značka Olival mi v lete doslova vyrazila poistky, keď som zistila, aké kvalitné, rozumné a cenovo dostupné produkty ponúka. Táto nenápadná chorvátska kozmetika má čierno-biely profesionálny rad, ktorý odporúčam, kade chodím. Veľa produktov by som vedela spomenúť, no vypichnem aspoň jeden, ktorý mi najviac prirástol k srdcu - večerný pleťový olejček so skvalánom a olejom z chia semienok. Má nezameniteľnú krásnu fialovú farbu a pre moju suchú pleť je ako hodváb. Skvalán zbožnujem, aj jeho účinky a po použití tohto olejčeka večer je moja pleť ráno veľmi VEĽMI spokojná. :)

Na Olival môžete využiť môj dlhodobý zľavový kód SB10. *spolupráca


Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF50+

Veľa dobrých SPFiek som tento rok testovala, no jedno mi utkvelo ako výnimočne dobré a prekvapivo to bolo od Vichy. Páči sa mi, ako sa táto značka posúva a mení k lepšiemu.

Toto je tekuté, hydratačné, denné SPF s termálnou vodou, probiotickými frakciami, niacinamídom a peptidmi. Ľahko sa rozotiera, pekne sa vpíja a dobre na ňom drží aj makeup. Áno, je podobné Shaka Fluidu, ale pocitovo ľahšie. Má jemnú, letnú, melónikovú vôňu, ktorá je ale veľmi príjemná. Proti fotostarnutiu a pigmentovým škvrnám skvelá voľba počas celého roka.

Isle of Paradise Self Tanning Drops - medium

Toto nepatrí úplne k starostlivosti o pleť, ale keďže celý rok sa tento produkt staral o to, aby som nevyzerala mŕtvolne bielo-zeleno, ako normálne vyzerám :), musí tu mať svoje čestné miesto.

Moje obľúbené samoopaľovacie sérum, ktorého nanášam každý tretí deň pár kvapiek a zabezpečuje mi presne takú farbu pleti, akú chcem. Počtom kvapiek sa dá regulovať, či chcete naozaj “opálenie”, alebo len pridať neviditeľný, jemný tón pleti, ktorý nie je do oranžova.

Jediné, čo by som vytkla, ze zbytočná vôňa, ale neprekáža mi. Mám už asi šieste balenie, kupujem na cultbeauty.


La Roche-Posay Cicaplast B5 Spray

Cicaplast krém je kultovka, ale táto nová forma v spreji sa stala absolútnou stálicou v našej rodine. Môj muž ho oceňuje a používa pravidelne, najmä vďaka bezdotykovej aplikácii - nezamaže si ruky žiadnym krémom, len sa nastrieka a ide, je to veľmi praktické. Skvelý, hydratačný, reparačný, koncentrovaný “krém v spreji”, ktorý používame kedykoľvek a kdekoľvek na telo, celá rodina.


ENVY Overnight Hydrating mask

Bez tejto pleťovej masky už ani na krok. Nie som fanúšikom plátenkových jednorazových masiek, oveľa radšej ich mám takto pekne v kelímku, na viac použití a pravidelne. Táto maska je niečo neskutočné pre moju suchú pleť, ten level hydratácie zatiaľ hádam nič neprekonalo. Nerozotieram ju, len minimálne vklepkám - nechám ju “pracovať” a pleť ju kompletne vcucne. Nechávam si ju vstrebať cez noc, neoplachujem. Takže tip pre pleťové sušienky: Hydrating krémové produkty od Envy. Neoľutujete.


BONUS TIP: Bodycare
CeraVe Moisturizing Lotion

Najlepšie a najuniverzálnejšie telové mlieko pod slnkom, niečo ako malé čierne šaty v šatníku, jednoducho must have. :)


MAKEUP


FRAELA Rozjasňovač Opal, Effrons

Slovenskú značku skvelých rúžov už asi všetci poznáte, no tento rok prišli s novinkou, ktorá sa okažite stala hitom. Krémové rozjasňovače v eko papierovej vysúvacej tube v troch krásnych odtieňoch, ktoré splynú s pleťou a dodajú jej nádherné rozjasnenie. Ja striedam odtiene Opal (ružovo-zlatý) a Effrons (zlatý), mi-lu-jem ich. Šup s nimi na lícne kosti a pod obočie a ide sa.


MILK MAKEUP Stick Blush / Stick Bronzer

Tento rok som si extrémne obľúbila a vyhľadávala tyčinkové produkty. Pre ich rýchlosť nanášania, praktickosť a šikovné balenia. Krémová lícenka v nádhernom univerzálnom odtieni Werk od Milk Makeup je moja go-to, kedykoľvek potrebujem rýchlo dodať líčkam farbu. Naťupkám a hotovo. Netreba ju ani rozotierať prstom a vyzerá prirodzene. Takisto krémový matný bronzer Baked je na leto ako stvorený. Milk makeup má skvelé tyčinkové produkty, odporúčam.


HOURGLASS Ambient Lighting Pallette

Veľmi som skorá s týmto tipom, viem, viem :) Už celý svet vie, že rozjasňujúce púdre sú TOP od Hourglass. Neskutočne hodvábny, priam dokonalý, ne-zapúdrovano-pôsobiaci = nie mŕtvolne matný finiš, dlhá výdrž, skrátka kvalita a dobrá investícia. Ja mám tú úplne prvú paletku, kde je klasický, rozjasňujúci a bronzujúci púder, ale priznávam, už poškulujem po ďalšej. Nemám dosť superlatív pre Hourglass púdre, skutočne…


VIEVE SKIN NOVA Instant Radiance Primer

Pomerne nedávny objav, ale okažite zamilovaný - rozjasňujúci primer. Keďže som taký menší freak do rozjasňovania pleti, toto sa mi extrémne páči a používam ho takmer každý deň. Nekryje, len poskytuje dobrú bázu pod makeup, alebo ho nosím samostatne len tak, na SPFko. Má výbornú textúru, ktorá sa nežmolkuje, nie je ťažká, ľahko a rýchlo sa zapracováva do pleti a poskytuje príjemný glow. Určite si ho kúpim znova. (Cultbeauty)


REVITALASH ADVANCED eyelash conditioner

Nie tak úplne makeup, ale vďaka tomuto séru na rast mihalníc vyzerá moje líčenie lepšie ako kedykoľvek predtým - mám oveľa dlhšie a hustejšie mihalnice. S maskarou úplne wow oproti pôvodnému stavu. Áno, funguje. Nanášam ho každý večer (neskôr už netreba každý, ale len cca 2-3x do týždňa) a mihalnice krásne narástli. Všetko však obnáša určité riziká, odporúčam vám prečítať si najskôr tento môj post na instagrame, kde je viac info.

Ak chcete sérum skúsiť, na Revitalash mám pre vás tiež dlhodobý zľavový kód SMART10 na eshope devini.cz. *spolupráca


RAU BB Cream Perfect Care / Light

Moje obľúbené denné BBčko, niečo medzi krémom a makeupom, ľahké krytie, ktorého stačí naozaj máličko. Odtieň Light mi dokonalo sadol. Výborná krémová konzistencia, pekne vyzerá, aj vydrží na pleti, siaham po ňom veľmi často.


BONUS TIP: Marionnaud Advent Calendar

Odporúčam dať si pripomienku na budúci november/december, aby ste ho stihli, lebo sa rýchlo vypredáva. Tento beauty adventný kalendárik má vždy super obsah a dizajn, nájdete si v ňom praktické drobnosti a malovátka, ktoré sú využiteľné počas celého roka.  


OTHER


SALT & STONE Deodorant Naturel / Lavender & Sage

Prírodné deo, ktoré mne osobne spoľahlivo funguje a nádherne vonia som našla na eshope organic-oasis.sk

Je príjemné, tuba je veľká, vydrží dlho a ešte raz, tá vôňa!! + suché podpaží celý deň. Treba striehnuť, lebo okamžite po naskladnení sa vypredáva.


MOLECOOL Iconic Beauty Capsules & Cream

Jediný beauty výživový doplnok, ktorý užívam a odporúčam, český Molecool so skvelým, sofistikovaným zložením. Kapsule vyjdú na 3-mesačnú kúru a krém to celé len podporí - je to najzamatovejší, najmasielkovejší krémik, aký poznám - perfektné kombo, ktoré užívam dlhodobo.


GIORGIO ARMANI ženská vôňa TERRA DI GIOIA & mužská vôňa EAU DE CEDRE

Naše voňavé objavy roka. Terra di Gioia je pre mňa nádherná, jesenno-zimná vôňa, púdrová, vhodná najmä na bežné denné nosenie. Ak pôjdete okolo Marionnaud, ovoňajte.

Môj manžel si obľúbil tiež od Armani, drevitú, cédrovú vôňu, jednoduchú a pritom rafinovanú, s nádherným dry-downom.


MALIBU C Leave-In Conditioner Mist

Vlasové tipy všetky platia tie isté, čo z minuloročného BEST OF, tam sa nič zásadné v mojej starostlivosti nezmenilo, stále má moje vlasy pod palcom skvelé kaderníctvo Pekné Vlásky v Petržalke a používam šampóny Paul Mitchell. Spomeniem však tento multifunkčný bezoplachový kondicionér v spreji, ktorý vlasy hydratuje, posiluje, pomáha rozčesávaniu, tepelne ich ochraňuje a zároveň poskytuje ochranu pred UV. Jednoducho skvelý, univerzálny produkt, ktorý využije každý.


ENVY Therapy 3-in-1 Ultrasonic Therapy

Sonická špachtla na čistenie pleti sa stala mojim nedeľným 5-minútovým rituálom. Na upchaté póry, čierne bodky a “nečistú” pleť doslova spása a viditeľné výsledky. Vysokofrekvenčné vibrácie pomáhajú čistiť póry a odstrániť odumreté kožné bunky a baktérie lepšie, ako bežné čistenie. Po čistení mám póry krásne stiahnuté, menej viditeľné a pleť je hladučká, vypnutá. Prístrojový kozmetický objav roka.


BONUS TIP: byANINA uteráčiky

Najmäkšie a najprecíznejšie spracované malé uteráčiky od skvelej @petrasvabikova, odborníčky na rosaceu. Uteráčiky sú ručne šité na Slovensku. Za mňa najlepší variant je ten, ktorý má z jednej strany bio bambusové froté, z druhej strany bio bavlnu.



Tak ako, páčili sa vám tieto tipy? Sú to takí moji výnimoční obľúbenci uplynulého roka.

Ak by vám náhodou bolo málo, pokojne si prezrite aj staršie BEST OF ročníky, všetky tipy stále platia:

BEST OF 2020

BEST OF 2019

BEST OF 2018



Krásny rok 2022 vám prajem, milé smartbeauties, užite si ho naplno!


Disclaimer: Obsah tohto článku slúži len na informačné účely, nie je určený ako náhrada odbornej lekárskej pomoci, diagnostiky alebo liečby. Ak trpíte akýmkoľvek dermatologickým problémom, vyhľadajte prosím odbornú pomoc individuálne. Niektoré produkty spomenuté v článku mi boli darované na recenzovanie po vzájomnej dohode s danou značkou.