Kde iní končia, ja iba začínam... Neskôr, ale predsa, prinášam vám prehľad mojich TOP objavov roka 2020. 

Nebudem spomínať všetkých mojich dlhoročných obľúbencov, skôr len novšie produkty, ktoré som objavila a obľúbila si ich v uplynulom - pre všetkých náročnom - roku. 

Bez ďalších okolkov, poďme na to. Všetky názvy produktov sú klikateľné linky, žiadny zo spomenutých produktov v tomto článku nie je sponzorovaný.

 

S K I N C A R E 

V starostlivosti o pleť kraľovali dve skvelé séra od La Roche-Posay.

RETINOL B3 je jemné, gélikové sérum, vhodné aj pre začiatočníkov, ktoré je naformulované tak, aby ho tolerovala aj citlivá pokožka. Má ľahučkú konzisteniu, používala som ho každý večer a ešte sa k nemu určite vrátim. Môžem ho len odporúčať, ak s retinolom len začínate. Nelepí, krásne sa vpíja, nie je parfumované - skvelý produkt!

Sérum EFFACLAR je naopak výborné na aknóznu pleť, obsahuje kyselinu salicylovú, glykolovú a niacinamid, je to niečo ako denný anti-akné peeling. Aj keď nie je úplne určené pre moju pleť, zaraďujem ho sem, pretože mi ešte nikdy neprišlo toľko správ, ako vám toto sérum pomohlo a ako funguje. Povedala by som, že to je skôr váš najväčší obľúbenec! Pomáha na akné, hyperpigmentácie, čierne bodky, nedokonalosti pleti. Bohužiaľ, je trochu problém s jeho dostupnosťou, ale skúste prehľadať internety, myslím, že niekde sa ešte určite nájde. 

 Objavila som aj skvelý hydratačný, aj exfoliačný toner. 

Gallinée Face Vinegar krásne tonizuje pokožku, upokojuje, hydratuje, má úžasné zloženie s prebiotikami, postbiotikami, kyselinou mliečnou, antioxidantmi, ..  Po čistení každé ráno sa naň teším. Priznávam, preliala som si ho do nádobky s rozprašovačom a rovno si ho nastriekam na tvár. Môže sa ale používať aj s tampónikom, čo je ale podľa mňa škoda produktu.:)

RAU AHA Tonic - Rau to s peelingami jednoducho vie. Toto je jemný exfoliačný toner, ktorý sa dá používať aj denne, ako jemný peeling. Obsahuje 6% ovocných kyselín, je úplne vodičkový, skvelý na použitie po večernom čistení, pred nanesením ďalších produktov. Necháva sa na pleti pôsobiť, neoplachuje sa. Mne sa veľmi, veľmi páči, mojej pleti úplne vyhovuje.

Len pre objasnenie, také tie "dočisťovacie" tonery už prenechajme v 90´s ére, teraz sa už používajú funkčné, hydratačné, alebo exfoliačné tonery s aktívnymi látkami, ktoré chceme nechávať na pleti. 

 

Čo sa týka čistenia, objavom roka bolo jednoznačne tuhé ne-mydlo Gallinée Cleansing Bar, ktoré je už najnovšie dostupné aj v neparfumovanej verzii. Je to veľmi jemný a šetrný cleanser, bez obsahu mydla, len v tuhej forme. Nevysušuje pleť, ani trošku, práve naopak. Pleť je po ňom perfektne čistá, bez pocitu ťahania. Podľa mňa skvelý, univerzálny, unisex čistiaci produkt pre každého.

Z SPFiek mi vyvstáva jeden favorit, ktorého som v lete minula asi 3 balenia... kórejský CANMAKE Mermaid Skin UV Gel. Ľahulinké, nemastné, denné SPFko. Neparfumované, bez alkoholu, bez esenciálnych olejov... neviditeľné na pleti. Veľmi si ho obľúbil aj môj muž. Bude sa páčiť aj mastnej pleti. Pozor, existuje aj jeho "bieliaca" verzia (obľúbená na východnom trhu), ja som mala tú bezfarebnú. Jediná nevýhoda je, že je maličké, len 30ml, mali by ho predávať minimálne v 100ml verzii. Ak nemáte radi mastné, ťažké, biele krémy, toto sa vám bude páčiť. 

 

Posledná vychytávka, do ktorej som sa zamilovala počas kozmetických ošetrení, je z kategórie "pampering" - krémová pleťová maska ENVY Antiaging Cream Mask. Hodvábne krémová, výživná, hydratačná, neparfumovaná, so skvelým zložením (retinol, peptidy, kyselina hyalurónová, syn-coll, vitamíny, ..). Nevysušuje mi pleť ani po 20tich minútach, krásne postupne sa vstrebáva. Nanášam ju na tvár, krk, aj dekolt, raz týždenne, je to taký môj spa time, čas pre seba. Oceňujem aj pribalenú malú špachtličku pre hygienické naberanie. Skvelá maska pre suchú pleť!

 M A K E U P 

 

Čo sa týka makeupu, rok 2020 sa pre mňa niesol poväčšinou v znamení ozajstných “no makeup” looks. Na výraznejšie líčenie na doma k teplákom akosi nebola chuť a mám pocit, že už som to možno aj zabudla. :)

 

Určite vám však viem odporúčať napríklad skvelú maskaru YSL Volume Effet Faux Cils vo verzii RADICAL. Aj tie staršie verzie sú samozrejme super. Krásne zahustí, predĺži, nanáša dostatok farby aj v jednej vrstve a udrží mi mihalnice vytočené. Ako bonus ešte aj pekne vonia. V jej prípade naozaj kvalita zodpovedá cene, je úžasná.

 

Uplynulý rok som podľahla čaru CharlotteTilbury. Je drahá, ja viem, dlho som jej odolávala, ALE, oh my god, je to bomba. Mám od nej bronzer a legendárny Hollywood Flawless Filter – hybrid medzi makeupom, rozjasňovačom a primerom. Skutočne filter vo fľaštičke. Používam ho len tak, samotný, keď chcem dosiahnuť ultra dokonalý, modelkovský glow, alebo ho miešam s makeupom, alebo ho použijem len ako rozjasňovač. Nečakajte od neho krytie, čakajte od neho nenormálne rozjasnenie!

Púdrový bronzer Airbrush Bronzer je skvelý, najlepší, akým som kedy skúsila. Jeho obal je ako šperk. Samotná farba je jemná, NE-oranžová, nerobí fľaky, krásne sa rozblenduje. Mám odtieň Medium. Na leto moja absolútna topka.

 

Skvelý tip na lacný a funkčný produkt z drogérie som dostala od Elišky @elimakeupartistblog a neľutujem, odvtedy ho používam každý jeden deň – gél na obočie Alverde v odtieni Braun.

Skvelá vecička za pár eur, zafarbí obočie a dobre ho vyčeše, obstojne zafixuje. Nie je to Benefit 24hr gel, čo sa fixácie týka, ale je naozaj dobrý. Odporúčam!

 

No a nedá mi nespomenúť samozrejme aj môj rúžik. :) PJUR BEAUTY v odtieni Martina je hydratačný, voňavý, true-nude, univerzálny rúž, ktorý nosím už vlastne ako balzam na pery. Pjurky sú fantastické, kvalitné rúže svetovej kvality. Určite vyskúšajte.

 H A I R C A R E

 

Moju vlasovú starostlivosť má v rukách Majka z @peknevlasky a absolútne jej dôverujem. Šampóny ešte trochu striedam a hľadáme ten naj, ale kondicionér som si obľúbila tento a už rok som ho nezmenila - Paul Mitchell The Conditioner – Original Leave In.

Je to bezoplachový kondicionér, ktorý nanesiem, rozčešem a už neoplachujem, len zabalím vlasy do uteráku – chvíľu som si na takýto postup zvykala, ale je to super. Nezaťažuje mi vlasy, skromne poviem, že ich mám zdravé, lesklé, pevné - pravdepodobne aj vďaka nemu.

Vlasy rozčesávam už jedine kefou Tangle Teezer Wet Detangler, odkedy má TT rúčku, je to nový život! Už ním netrieskam o zem v kúpeľni.:) Bezbolestne, rýchlo rozčesávam, vlasy sa vďaka ohybnejším štetinám nelámu, netrhajú, je to úžasná kefa! Odporúčam aj pre malé princezné.

No a samozrejme musím spomenúť aj produkt, ktorý spôsobil totálny ošiaľ a už 4x sa medzičasom vypredal. Texturizačný sprej na objem MyDentity MyTHICCBody SPRAY. Je to značka slávneho kaderníka Guy Tanga, ktorý vyvinul aj nádherné farby na vlasy. Tento sprej si nastriekam z 30cm vzdialenosti po celej hlave, predkloním sa, vlasy „počechrám“ a zrazu mám objem ako levica?! Je neskutočný. Reálne dodá vlasom fantastickú textúru, objem a jemne ich zafixuje, bez zlepenia. Treba ho po cca pol dni obnoviť, ale to mi vôbec nevadí. Moje ťažké vlasy dokáže máločo nadvihnúť a tento produkt je top.

 

O T H E R ...

Čo sa týka iných beauty produktov, ktoré sa nedali zaradiť do kategórií vyššie...

Ak by som mala povedať, ktorá vôňa ma najviac očarila, bola to jednoznačne BOUCHERON Serpent Boheme. Nádherná, sofistikovaná vôňa s krásnym flakónom – opis nestačí, treba ovoňať!

K beauty vychytávkam by som zaradila určite hodváb celkovo, ako materiál. Hodvábnu obliečku na vankúš by som už nevymenila naspäť za bavlnenú. Hodváb má pozitívne účinky na vlasy, aj na pleť, za mňa top kvalitné hodvábne obliečky a masky na oči na spanie sú od značky Holistic Silk.

Taká zvláštne odporúčanie, ale za mňa tiež jeden z top produktov roka – pinzeta Tweezerman. Konečne som našla kvalitnú, precíznu pinzetu, ktorá reálne chytí aj ten najmenší chĺpok. Je presná, ostrá, je to také rodinné must have a áno, priplatila som si rada za kvalitu, ktorá vydrží hádam aj celý život.

No a jedným z najväčších beauty highlightov a zážitkov uplynulého roka pre mňa bolo vyplnenie kruhov pod očami kyselinou hyalurónovou na estetickej klinike A3Clinic. Pani doktorka Brozmanová použila TEOSYAL Redensity 2, výplňový materiál, špeciálne určený na kruhy pod očami a z výsledku som bola nadšená. Maximálna prirodzenosť. Vrátilo ma to o 5 rokov naspäť, do čias pred materskou, keď som spávala 8 hodín denne... Bola to moja prvá skúsenosť s ihlou a veľmi pozitívna. Matky by na to mali dostávať príspevok od štátu! :)

 

Takže toľko k mojim objavom a novým obľúbencom, viac info o nich a množstvo ďalších kozmetických tipov nájdete na mojom instagrame.

Teším sa, čo prinesie rok 2021.

Stay tuned!